lördag 15 juni 2013

Allt jag behöverMin dunjacka hänger fortfarande på en krok i hallen. Jag har inte hunnit med att hänga undan den. Och nu exploderar diken i en vacker, somrig melodi. Jag står där, mitt i det knähöga gräset, bland smultron och sommarblommor och fylls av en obeskrivlig lycksalighet. 

Det är här jag hör hemma, i skogen, på ängarna. När jag sitter här och insuper alla dofter och intryck då förstår jag att jag har allt jag behöver. Allt som gör mig lycklig finns precis framför näsan på mig. Jag behöver inte leta eller längta, för allt finns precis här.

Smultronens söta smak, humlornas trivsamma brummande, gräset som svajar i vinden... 

Och i skogen hittade jag årets första karljohan. Sniglar och flugor har dock hunnit dit före mig så svampen har fått stanna i skogen.
Men nu gäller det att ha ögonen öppna för vem vet, nästa gång hinner jag kanske före alla andra... 4 kommentarer:

 1. Så vakkert du beskriver sommeren.slik føler jeg det og..selvom vi her på vestlandet ennå bruker boblejakke..Denne vår og sommer har gått så hurtig..snart er det sensommer..
  Men dagene og nettene er lyse og fine..og det lukter godt fra enga..
  Takk for ett fint innlegg.God helg!:-)

  SvaraRadera
 2. Det är svårt att se, dofta och lyssna sig mätt på sommaren. En njutning som bara finns där där mitt framför näsan. Funderar när jag sitter och tittar ut över vår skogstomt hur många nyanser av grönt det egentligen finns.

  Ha det gott i det härliga!
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Jag älskar dina naturbilder, Anna. De roliga sparvar eller liten fjäril på blommor ... ängarna. Ja, har naturen att erbjuda så många underbara, vi är så tacksamma. Ceps växer inte med oss, men smultron du kan redan hitta här.

  Allt det bästa för dig
  von der Waldameise

  SvaraRadera
 4. Uwielbiam takie spacery i ten weekend też spedziłam na łonie natury. Pozdrawiam cieplutko.

  SvaraRadera