måndag 13 maj 2013

Tomt i behållaren


- Men hallå människan, ser du inte att maten är slut?

Den här behållaren får jag fylla på två gånger om dagen. Och ändå är den helt tom mot dagens slut. I vintras fick jag fylla på den någon gång varannan vecka. Förresten, de hemgjorda talgbollarna går också åt. Mina matgäster är verkligen alldeles glupska och jag blir alltmer bekymrad. För nu tar matförrådet slut och jag får inte tag i nya solrosfrön. Jag är övertygad om att fåglarna kan skaffa sig sin egen mat. Men det blir så himla tomt utan dem. Dessutom kommer jag att dö lite grann den dagen jag inte har mer frön att hälla i behållaren. Det vill säga, imorgon. Vad ska jag säga till de väntande gråsparvarna då? Hur ska jag förklara för dem att butikerna inte säljer fågelmat på våren?

 

5 kommentarer:

 1. Hej! Ja..jag vet inte vad du ska säga till gråsparvarna :) Men du har nog rätt - de klarar sig själva nu. Men visst är det mysigt att ha dem nära och kunna se på :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Hehe.Jag håller med dig.Matar också mina så länge de vill och det är extra populärt nu i häckningstider.Låter tråkigt att det inte finns att köpa i affärerna.Kolla på Granngården om ni har det hos er.
  //Kicki

  SvaraRadera
 3. Åhh såå snill du er:-) :-) :-) :-)
  Mat fuglene:-) :-)Kan du ikke lage en blanding selv?
  Åhh de søte små må få mat:-)
  Skjønt bilde:-) :-) :-) :-)

  SvaraRadera
 4. Jag förstår dig fullständigt. Vi matar också, faktiskt så slutar vi aldrig riktigt, riktigt...bara lugnar ner oss lite grann.
  Nu har vi köpt upp alla solrosfrön som finns på den här ön, tror jag och det finns kanske för en vecka kvar...
  Talgkorvar finns inte att uppbåda längre men jag har köpt talgbollar. Sedan blir det speciallimpor fyllda med allsköns godsaker...
  och skrapet från bageriet. Fråga efter utgånget bröd i din närbutik. De tycker om sådant också
  Nu i häckningstider går det mat åt hur mycket som helst, för en vecka sedan lugnade flyttfåglarna sig.
  Det är härligt med bevingade vänner

  SvaraRadera
 5. Jag ska kolla på Granngården! Nu har jag gjort en blandning på rester, till och med ekologisk müsli har fått åka ner i behållaren. Det är så hjärtskärande att se fåglarna (en del människor har kallat mina fåglar för bortskämda, grrr) leta efter maten där den brukade finnas...

  SvaraRadera