fredag 10 maj 2013

Dessa kräsna gråsparvar...

Mina fina talgbollar...

Häromdagen undrade jag om jag skulle fortsätta med att mata mina fåglar även under våren/sommaren. Efter att jag har läst Era kommentarer samt gjort vissa efterforskningar på Sveriges Ornitologiska Förenings forum har jag bestämt mig för att förlänga talgbollssäsongen. Men ack, försök att hitta ett lass talgbollar nuförtiden. Omöjligt, helt omöjligt. I alla fall i mina trakter. Men fy för den som ger sig! Jag har tömt mitt konto och köpt havrekärnor (sådana som man har på sin fil om man nu gillar det), nötter, kokosfett och en frömix för kanariefåglar. Förvisso är det en viss skillnad mellan kanariefåglar och gråsparvar men mixen innehöll många frön som jag trodde skulle falla gråsparvarna i smaken. Naiva mig. De har helt sonika ratat de hemmagjorda talgbollarna. De har slagits hårt om de ynka resterna av de köpta, nosat (eller snarare näbbat) på dem som jag har gjort och konstaterat att det var inget att ha. 

Vi får se... de kanske ändrar sin uppfattning om mina fina talgbollar imorgon, när jag inte har något annat att erbjuda.  


1 kommentar:

  1. Ha ha ha:-) :-) :-) :-)åhh du verden du skriver morrsomt:-) :-)Jeg ler meg i skakke:-) :-)Slik skal en blog være..trivligt att besøke:-)Takk for att gjøre min regnfulle dag morsom:-)
    Flotte bilder.Hilsen Anitai Norge.

    SvaraRadera