lördag 9 februari 2013

... och snömassorna har kommit...


Inte nog med det, de fortsätter att bara välla fram. Hur mycket snö kan egentligen en vinterhimmel rymma? I skogsdungen, där för en vecka sedan sjöng talgoxarna, är nu alldeles tyst. Men ännu har vintern sin fulla rätt och härja. Det är ju, trots allt, mitten av februari.   


Och i syrénträdet är det en björktrast som numera är herre på täppan. Han började besöka oss för några veckor sedan. I början var han väldigt mobbad av koltrastarna. Alla hans försök att närma sig maten slutade med att han fick stryk. Jag vet inte vad som har hänt men nuförtiden är det han som spöar koltrastarna. De sitter på staketet och tittar på när björktrasten hackar i äpplet. Det ligger äppelbitar även på marken men inte ens dessa får koltrastarna ta. Då är björktrasten där direkt och visar vad han tycker om det hela. 

3 kommentarer:

 1. Jednym słowem u Was nawet niebo jest białe. Och na zima daje " w kość". Kwiczoły u na w tym roku wodziałam tylko raz. Teraz go widzę na Twoim ślicznm zdjęciu. Pozdrawiam.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ja, vilket vinterland ni har fått. Här på västkusten hos mig är det lite "bättre" om man får säga så. Det är ju verkligen vackert med all snö i alla fall. På vår matning har vi också en björktrast som har tagit över till koltrastarnas stora förtret.
  Ha en fin helg
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig bild av vinterskogen!! ...ja björktrastarna brukar ju kunna vara rätt tuffa av sej, iallafall på sommaren när de kommer i stora flockar :)

  SvaraRadera