söndag 10 februari 2013

Hackspetten och kärleken


Helt enligt planerna för denna kalla och snöiga söndag har jag legat i soffan och tänkt på några Väldigt Viktiga Saker. När jag ägnar mig åt den här krävande sysslan då finns det inget i hela världen som kan få mig att hastigt lämna soffan och ägna mig åt något annat. Med några få undantag och till dessa hör besök av den större hackspetten. Det är andra gången som jag ser honom här hos mig.


Jag blir så glad när jag ser alla dessa fåglar besöka syrénträdet. Talgoxarna, blåmesarna, koltrastarna, björktrasten, nötväckorna, skatorna, några domherrar, pilfinkar, grönfinkar samt den stilige större hackspetten. Någon kanske rycker på axlarna och tycker att äsch, det är ju inga rariteter precis. Men när jag fyller på maten och ser hur mina fåglar flyger hit från gårdens alla håll då fylls jag av ren kärlek.

6 kommentarer:

 1. Så vacker att koltrast och hackspett delar maten. Den mes jag är så ledsen. Något jag tycker det är mycket tråkigt.

  Ein lieber Gruß
  von der Waldameise

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad kul med hackspetten och att du fick så fina bilder på den. Tråkigt med den lilla blåmesen i det förra inlägget. Vi fick in en liten grönsiska i helgen som krockat med ett fönster och den klarade sig inte heller. //Urban

  SvaraRadera
 3. Hackspetten hör till en av alla favoriter här också. Jag får aldrig nog att titta på dem

  Karin

  SvaraRadera
 4. Precis så känner jag oxå.Det finns ingen större lycka än att se de frusna hungriga stackarna låta sig väl smaka.Hade oxå ett fint litet träd på min uteplats som grannen helt plötsligt sågade ner en dag utan att fråga om det var ok.
  //Kicki

  SvaraRadera
 5. Bardzo rzadko widuję niestety dzięcioły na wolności. Miły to był z pewnościa widok dla Ciebie. Pozdrawiam.

  SvaraRadera
 6. <3 jag förstår vad du menar anna<3

  SvaraRadera