torsdag 27 december 2012

Planera nya äventyr


Ack, det finns så mycket som jag vill uppleva! Jag befarar att livets alla dagar inte räcker ens till hälften av det som jag vill vara med om. Jag drömmer om att få besöka fyra platser här på jorden:  Svalbard (för att se den arktiska miljön innan den försvinner ifrån oss), Base Camp (för att jag har alltid velat komma i närheten av Mount Everest), savannen i Afrika (för att komma till mänsklighetens vagga) samt Patagonien (bara för att jag vill). Ingen av dessa platser kommer jag nog att besöka under nästa år. Om inte något under inträffar så att säga. Tyvärr så brukar under inträffa väldigt sällan, i alla fall i mitt liv. Det finns dock ingen anledning till att låta mungiporna peka neråt. Jag har faktiskt några lite mer jordnära drömmar på lager. En del av dem vill jag förverkliga redan nästa år. Följa med på en ugglesafari till våren och bestiga Kebnekaise till sommaren. Tiveden vill jag också hinna med samt göra en och annan paddeltur i skärgården. Vill livet mig väl då kanske får jag se norrskenet från hästryggen också. Så jag har lite att se fram emot i alla fall.

10 kommentarer:

 1. Życzę z całego serca spełnienia wszystkich marzeń podróżniczych. Zorzę polarną ja bym też chciała zobaczyć,nie koniecznie siedząc na koniu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dziekuje i wzajemnie! To jedno z moich wiekszych marzen, aby zobaczyc zorze polarna. No i ja sfotografowac :)

   Radera
 2. Delar nästan samma drömmar...(sitter faktiskt o klurar på ett inlägg om det med :)) och det är ju Kebnekaise som jag också hoppas på i sommar, sen vill jag också uppleva Svalbard...och Island...och en massa andra ställen ...nån gång i framtiden...vi kanske får dra ihop en gemensam expedition :)) Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Island vill jag också besöka! Det gör vi, drar ihop en expedition. Det händer väl inget om man bara drömmer, vi måste ju göra något också! Jag är väldigt sugen på att nästa jul/nyår tillbringa i Abisko. Det beror lite grann på vad min familj tycker och tänker men jag ska försöka att få dem att tycka rätt.

   Radera
 3. Jag håller tummarna för dig Anna och hoppas att du kommer iväg på dina planerade äventyr. Jag lånade en bok på bibblan häromdagen efter att ha lyssnat på en intervju med Lasse Berg. Boken heter Skymningssång i Kalahari.
  Kanske något för dig som vill resa till mänsklighetens vagga :)
  Kramar
  från Christin

  SvaraRadera
 4. Har du kvar ditt gamla mobilnr som jag fick en gång? Kan du ta emot bilder på din mobil, isåfall tänkte jag att det är ett trevligt sätt att ha lite kontakt för det är inte så ofta som jag sitter vid datorn. Har ju min iphone och den är jag väldigt glad för
  Kram igen//Christin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Christin, jag har kvar mitt gamla nummer. Men det hör ihop med min mobil också som kan varken skicka eller ta emot bilder. Dessutom ligger den för det mesta avstängd för jag använder ju inte mobil i överhuvudtaget. Jag kollar dina bilder på flickr men jag ska försöka att bli bättre att maila dig också. Ett nyårslöfte :) Kramar i mängder!

   Radera
 5. Hej, hoppas att du kommer iväg på några av dina drömmars äventyr i alla fall. Det låter spännande, lycka till!

  SvaraRadera
 6. tiveden anna....det ligger inte långt från där jag bor faktiskt. det är en underbar plats...och mycket trollsk<3

  jag hoppas du får uppleva allt det du önskar att få uppleva anna, och det tror jag faktiskt att du kommer att få göra...<3

  SvaraRadera
 7. Jag har bara sett bilder från Tiveden och jag bara längtar för att få åka dit. Först tänkte jag åka dit under påskhelgen men den kommer är lite tidigt i år tycker jag.

  SvaraRadera