tisdag 27 november 2012

Besök i tropikerna


 För att få lite motvikt till den färglösa, regninga tillvaron som vi får tampas med just nu har jag åkt till Fjärilshuset i Stockholm. Tropiska upplevelser några dagar före första advent sitter aldrig fel. Jag ville förstås besöka och fotografera alla dessa vackra fjärilar som flyger fritt i växthuset. Men det visade sig vara svårare än jag hade föreställt mig. Det svaga ljuset tvingade mig till att jobba med alltför långa slutartider. Dessutom immade objektivet hela tiden. Några bilder blev det i alla fall. Nu har jag matat min själ med lite värme och jag hoppas på att det räcker ända fram till våren, tills våra svenska fjärilar sträcker på sina vingar.


6 kommentarer:

 1. Motyle są bajeczne. Byłam cztery lata temu w Sztokholmie, ale nie wiedziałam o istnieniu takiego miejsca :). *** Storczyki pięknie Ci kwitną, więc niech żyją i znajdź dla nich miejsce :))). *** Oglądałam posty "do tyłu" i podobały mi się. Zdjęcia też są świetne. Pozdrawiam i zaglądaj do mnie czasami. Szkoda, że nie masz gadżetu obserwatorów, bo bym się wpisała.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dziekuje Ci bardzo Giga. Oczywiscie, ze bede zagladac do Cibie bo masz bardzo mily blog. A storczyki dzisiaj dostaly nowe doniczki i nowa ziemie. Tak mnie zainspirowalas!

   Radera
 2. Så roligt att du hittade till mig så jag hittade till dig. Så fina fjärilsbilder. Vi har många gånger talat om att fara till Fjärilshuset i Stockholm. Med den här insynen som du bjuder på blir det med all säkerhet ett besök nästa gång vi tar oss över havet.
  Vilken värld!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Jag har läst din blogg ett tag nu för jag blir så lyrisk över dina berättelser och bilder. Fjärilshuset ligger i Haga Parken. Jättefin park som jag inte hann se ordentligt eftersom jag hade lite bråttom. Och så var det kallt och blåsigt. Det var betydligt skönare att sitta inne bland fjärilarna :)

   Radera
 3. Vilken skärpa och helt fantastiska bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Raja. Jag försökte hålla kameran helt stilla men det gick inte alla gånger...

   Radera