måndag 29 oktober 2012

Herrfallet


Det är väl inte många som har lockats ut idag. Vindstyrkan började närma sig orkan och termometern verkade ha fastnat under nollsträcket. Men eftersom jag och sambon var ändå i Arboga, d.v.s, i närheten av Herrfallet, så åkte vi dit. När man googlar efter bilder på Herrfallet så dyker det upp sköna sommarfoton på mysiga stränder. På sommaren är nog det här naturreservatet en helt annan plats att vara på. Men just idag hade jag absolut ingen lust att bada. Jag stannde på stranden medan sambon utförde en vertikal klättring längs det omkullblåsta trädet.

Herrfallet är en udde som ligger i Hjälmaren. En väldigt liten udde. Jag har svårt att föreställa mig att alla campinggäster (från den närliggande campingen) får plats där på sommaren. För att inte tala om andra som troligen söker sig dit. Idag var det dock helt tomt på udden. Enligt mig är Herrfallet en aning för litet. Passar för en kort promenad under den kalla årstiden då sommargästerna har något annat för sig. Är man sugen på en längre utflykt då får man söka sig till andra platser.







torsdag 25 oktober 2012

Söderfjärdens naturreservat


Det här varit en solig, dock kylig höstdag. Jag, tillsammans med min sambo, har bestämt oss för att besöka Sörfjärdens naturreservat. Ett litet, trevligt reservat som domineras av en rullstenås och inkluderar fem öar, bland annat Koholmen. Enligt kartan skulle det finnas en förbindelse mellan åsen och Koholmen men just idag var den tydligen väldigt översvämmad. Det syns på den nästsista bilden. Ingen av oss hade gummistövlar på sig så vi fick hålla oss till den torra delen av reservatet.